Híreink

Kamaránk tagja, dr. Szabó Kálmán magas állami kitüntetést kapott

​A Magyar Köztársaság elnöke 2021. augusztus 20-a alkalmából dr. Szabó Kálmánnak, a Magyar Ügyvédi Kamara fegyelmi főbiztosának több évtizedes magas színvonalú ügyvédi tevékenysége, valamint a kamarai közéletben vállalt szerepe elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta, amelyet. dr. Varga Judit igazságügyi miniszter adott át részére 2021. aug. 27-én.

Gyászhír

Együttérzéssel tudatjuk a kar tagjaival, hogy dr. Szabó Péter volt dunaújvárosi ügyvéd 2021. január 25-én 94 éves korában elhalálozott.

1958-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, változatos bírói-ügyészi pályáját Vas megye főügyészeként zárta 1964-ben, majd ugyanezen évben június 5-én vált a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagjává. Társadalmi megbizatásban látta el a helyi Autóklub jogi ügyeit.

Pro bono szolgáltatás a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara részéről

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédei a Covid-19 vírus által okozott veszélyhelyzet tapasztalatai alapján érzékelve a lakosság erre irányuló igényét meghosszabbította a pro bono szolgálatot oly módon, hogy azt kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe minden páros hét pénteken 9-13 óráig. Ebben az időszakban telefonon állnak rendelkezésre kollegáink. A szolgálat nem terjed ki személyes konzultációra, valamint képviseletre.

Gyászjelentés

 

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnöksége megrendüléssel tudatja a kamara tagjaival, hogy 

dr. Schőn Zsuzsa 

ügyvéd, a kamara volt elnökhelyettese 2020.08.26-án 73 éves korában elhunyt.

Emlékét megőrizzük.

Nők a pályán – Az ügyvédfórum sorozata hazai ügyvédnőkről – Dr. Szilágyi Zsuzsanna, Székesfehérvár:  A versenyképesség alapfeltétele a folyamatos fejlődés, haladás, innováció

Némi vívódás után került a jogi pályára. Egyetem végeztével egy olyan unikális helyen kezdett jogtanácsosként dolgozni, ahol rendkívül összetett munkába kellett beletanulnia. Ez aztán későbbi ügyvédi szakirányultságát is meghatározta. Ami belevésődött: folyamatos (ön)képzés nélkül nem garantált a (szakmai) jövő. Jól érzi magát szűkebb pátriájában, nem hiányzik a főváros jól ismert túlfeszítettsége. Bár szerinte is nyilvánvalók a nők hivatásrendi betagolódásának problémái, saját életét tekintve megoldottnak látja azokat.

Fehérvári hallgatója van a Szentszék legfőbb fellebbviteli bírói testülete, a Rota Romana ügyvédiskolájának

Huszadik századi eleji újjászervezése óta feltehetően először van magyar hallgatója a Szentszék legfőbb fellebbviteli bírói testülete, a Rota Romana ügyvédiskolájának. Az első és egyetlen magyar, Bodnár Zoltán ráadásul székesfehérvári.

Pages