Elérhetővé vált a kamarai jogtanácsosok felvételi kérelmi űrlapja

Elérhetővé vált a  kamarai jogtanácsosok felvételi kérelmi űrlapja a Budapesti Ügyvédi Kamara gondozásában, amely az ország egészét tekintve használatos:

ugyvedikamara.hu

Technikai támogatás az alábbi elérhetőségen kapható:

  • segitseg@ugyvedikamara.hu (alapvetően ezt preferálják, mert a várható forgalom nagyobb lesz, mint amit kezelni tudnak telefonon, ráadásul jobb írásban kérdezni és választ kapni)
  • +3614750505 (ezt leginkább csak sürgős esetekben használják)

Néhány funkció nem teljesen úgy valósult meg, ahogy a programozók  tervezték. Sajnos azok a szervezetek, amelyek hatékony közreműködésére számítottak (OBH, MÁK, NISZ), nem tudták az általuk gondozott adatokat és funkciókat időben biztosítani, így néhány funkciót át kellett hidalni olyan jellegű megoldással, mint a büntetőjogi felelősségi nyilatkozat. Ezek közül gyakorlati jelentőséggel egyedül az OBH és a MÁK által nyilvántartott szervezetek lekérdezhetetlensége, így aki civil szervezet vagy államháztartási szerv részéről fog benyújtani kérelmet, az "egyéb szervezet" funkciót kell egyelőre használnia. (Az OBH-s adatkapcsolat várhatóan még a jövő héten ki fog épülni.)

Jelen tájékoztató kiadására a Budapesti Ügyvédi Kamara tájékoztatása alapján került sor.